Klar til Buster filmfestival?

BUSTER filmfestival for børn og unge (23. september – 6. oktober) har netop lige launchet deres skoleprogram, og du kan tjekke alle film og arrangementer ud som passer til historie og samfundsfag på www.buster.dk. Du kan også læse videre her og blive inspireret! 

Se film som ‘Funan og ‘De Usynlige’. To film der hver især bruger kreative greb til at formidle historiens grusomheder; en animeret fortælling fra folkemordet i Cambodja og en dokumentar der bruger levendegørende re-enactments, til at fortælle om livet som skjult jøde i et ‘jødefrit’ Berlin.

Med kortfilmpakken ‘Kæmp for det!’ og dokumentarfilmen ‘Your Turn’, lægges der op til diskussioner af begreb om demokrati, ytringsfrihed og om politiske ideologier og -fremgangsmåder, når de stiller skarpt på unges adgang til demokrati og ytringsfrihed rundt omkring i verden.

Også klimakampen er at finde overalt i årets skoleprogram, men især med ‘Youth Unstoppable’ får vi et unikt indblik ind i ungdommens kamp for at råbe politikerne op og skabe grøn ansvarlighed. En film der egner sig til både at tale om klima, demokrati og ung aktivisme.


I ungdomsfilmen ‘Til Drømmelandet’ blomstrer et stærkt venskab mellem den svenske Elin og roman Sabine, på trods af fordomme i deres omgivelser, som kommer til at spille en uundgåelig stor rolle i deres relation. På samme måde sker det for Jimmy og Mylia i ‘A Colony’, en film der tydeliggøre hvordan Canadas koloniale fortid trækker tydelige spor med sig ind nutiden.