Historiendysten 2020

I 2020 inviterer Det Nationalhistoriske Museum på Frederiksborg igen 3.-9. klasser i hele rigsfællesskabet til det uofficielle mesterskab i Historie, Historiedysten. I anledningen for 100-året for Sønderjyllands genforening er det overordnede tema for årets konkurrence Genforeningen 1920.

Alle klasser i både Danmark, Grønland og Færøerne kan deltage, og i anledningen af at temaet i år er genforeningen er også de danske skoler i Sydslesvig inviteret til at deltage årets dyst. Tilmeldingen sker på Historiedystens hjemme, www.historiedysten.dk

Startskuddet går umiddelbart efter sommerferien, hvor klasserne dyster mod hinanden på tre niveauer med forskellige undertemaer.

  • 3.-4. klasse: Genforeningen – Sønderjyllands genforening med Danmark 1920
  • 5.-6. klasse: Under fremmed styre – Sønderjydernes historie 1864-1920
  • 7.-9. klasse: Grænsekampen – Den politiske udvikling 1864-1920

Konkurrencen løber over tre runder. Runde 1 er en onlinequiz, der finder sted 4. september. 30 klasser fra hvert niveau går videre til Runde 2, hvor eleverne skal udvikle et kreativt produkt. Det hele kulminerer i Runde 3, hvor tre klasser fra hvert niveau kommer til en stor finaledag på Frederiksborg Slot.

Der bliver udviklet en digital læringsplatform og et arbejdsark til brug i undervisningen til hvert niveau.

Man kan læse meget mere om konkurrencen, tilmelde dig nyhedsbreve, se materiale fra Historiedysten 2018 og tilmelde klasserne på www.historiedysten.dk