Nyt fra Buster Filmfestival

Danmarks største børne og unge filmfestival, BUSTER, præsenterer igen i år undervisningsrelevante film – også til samfundsfag og historie. Festivalen finder sted i uge 39 og 40 og du kan se hele programmet på www.buster.dk

I år tilbyder Buster skræddersyede undervisningsmaterialer til samtlige 16 filmpakker, som du får med, når du køber billetter til visningerne. 

Til samfundsfagsundervisningen findes den amerikanske ‘Jawline’, der følger den 16-årige social-mediestjerne Austyn Tester og talentmanager Michael Weist, der arbejder i en verden af internetstjerner, wannabees, fans og sociale medier i mediernes hovedstad Los Angeles og den lille by Kingsport Tennessee i det sydlige USA. Vi kommer helt tæt på livet som online-stjerne og Austyn, der med sit gode hjerte kæmper sig vej ind i mediernes spotlight for at undslippe et liv uden meget fremtid i Tennessee, eller som han selv siger det: “I need to get big on social media, so I can help the world”. Filmen kan anvendes til en snak om digital trivsel og sociale mediers indflydelse på vores liv, og så kan I arbejde med undervisningsmaterialet ‘Normer og Identitet’ og tale om, hvordan vores identitet på godt og ondt præges på de sociale medier. Læs mere her: https://buster.dk/film/jawline/

 
Til historie findes filmen ‘Tysktime’, der udspiller sig i grænselandet mellem Danmark og Tyskland under 2. verdenskrig, hvor 11-årige Siggi Jepsen er splittet mellem sin far, den lokale politibetjent og Siggis gudfar, når Siggis far skal håndhæve det nazistiske styres regler over for sin familie og venner.
 
Filmen giver et unikt indblik ind i de svære og meget konkrete dilemmaer tiden bragte tyske familier i, og det vil være oplagt at bruge filmen i et forløb om 2. verdenskrig.
 
Er man interesseret kan man anvende BUSTERs undervisningsmateriale til Historie, hvor eleverne skal arbejde med at placere dem selv og deres familier i historien. Læs mere her: https://buster.dk/film/tysktime/