FALIHOS har her samlet ideer og inspiration til din undervisning – stillet til rådighed af bestyrelsen med hjælp fra medlemmer og samarbejdspartnere.

Inspirationsark

I arkene er der bl.a. kort introduktion til emnet/temaet, relevante links, aktivitetseksempler og forslag til besøgssteder.

Skoleloven 1814

1864 og De Slesvigske Krige

1. Verdenskrig

9. april og Besættelsen

Berlinmurens fald

Hvad er klokken? Et undervisningsforløb om tid

Historieopgave fra DM i fagene

Eleverne befinder sig som ansatte på Stasis hovedkvarter i 1977, og nogle af deres kollegaer har fundet starten på en tunnel under Berlinmuren. Stasi har kaldt tre mistænkte ind til afhøring og samlet den tilgængelige information om dem. Nu er det op til eleverne at finde den mest sandsynlige gerningsmand (eller evt. gerningsmænd).

I filen finder du opgavesættet, bedømmelseskriterier, bilag samt de kilder, som deltagerne skal vurdere de mistænkte ud fra. Print kilderne ud og hæng dem evt. op på væggen i klassen.

Som lærer indgår du aktivt i opgaven som ”forhørsleder”, dvs. at deltagerne kan komme op til dig og stille tre udvalgte spørgsmål til de mistænkte. Herefter overbringer du deltagerne de mistænktes svar. Både spørgsmål og svar finder du også i filerne.

Opgavesæt DM i fagene 19-20

Sigurds Danmarkshistorie

Download første kapitel af elevbogen til Sigurds Danmarkshistorie:

Sigurds Danmarkshistorie – kapitel 1

Husk at medlemmer af FALIHOS bestille klassesæt (Op til 30 elevbøger samt 2 lærervejledninger) med 40 % rabat og enkelteksemplarer med 25 % rabat.