Temadag: Kom tæt på det nordiske 1/10 2019

Nordisk samarbejde i historie- og danskfagene i grundskolen

Hvordan kan man nytænke nordisk skolesamarbejde med udgangspunkt i landenes fælles baggrund og faget Historie? Hvordan fremstilles de samme historiske begivenheder i hhv. danske og svenske fagtekster og børnelitteratur? Hvordan gør man i praksis, hvis man gerne vil samarbejde med andre nordiske klasser? Hvor og hvordan kan man søge midler? Hvordan kan man samarbejde og kommunikere med andre nordiske klasser online, hvis man ikke har mulighed for et fysisk møde?

Parterne bag udviklingsprojektet ”Kom tæt på det nordiske” inviterer til temadag om en nytænkning af nordisk samarbejde, hvor historiefaget er i fokus. Temadagen er åben for både danske og svenske lærere, museumsformidlere samt andre med interesse i undervisning.

Erfaringerne kommer fra et projekt med 6. klasser fra Fredericia og Malmö, som i fællesskab arbejdede med svenskekrigene i 1600-tallet og herefter besøgte hinanden. I forbindelse med projektet blev der skrevet et undervisningsmateriale med kilder til brug for 5.-6. årgang i fagene dansk og historie. Der blev desuden udarbejdet en praksismanual til, hvordan man etablerer et nordisk samarbejde.

Tid og sted: Den 1. oktober 2019 på Rosenborg slot, Øster Voldgade 4A 1350 København K

Tilmelding: Senest 15/9 2019 till Marianne Bomgren, Skoletjenesten Öresund, mb@skoletjenesten.dk

Pris: Temadagen er gratis for svenske deltagere samt medlemmer af FALIHOS.  Øvrige deltagere: 250 DKK.

Program

9:30-10: Tjek-in og morgenkaffe

10-10.20: Kort introduktion og velkomst

10.20-11.30: Rundvisning på Rosenborg: Den dansk-svenske broderfejde – konflikt og propaganda

11.30-12.30: Workshop-runde 1. Se beskrivelse nederst.

12:30-13:30: Frokost – Mulighed for at netværke og lave samarbejdsaftaler.

13.30-14.30: Workshop-runde 2

14:30-14.45: Fælles afrunding

Alle deltagere får udleveret:

  • Kildesamlingen “Hvem er ven, og hvem er fjende?”, der også indeholder elevopgaver og -aktiviteter.
  • Manualen ”Kom tæt på det nordiske” – en guide til, hvordan man i praksis samarbejder med andre nordiske skoler.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *