Tro, Magt og Medier – prøveforberedende undervisningsportal

På adressen www.tromagtogmedier.dk kan du nu tage dine elever med på en prøveforberedende rejse gennem kristne propagandafilm, enestående dokumentation af gamle afrikanske stammer og deres skikke, videobreve fra missionærbørn og indslag fra lokal-tv, hvor missionærerne fortæller om deres arbejde.

Gennem aktiv bearbejdning af et omfattende filmarkiv trænes eleverne i at udvælge kilder og omdanne dem til egne produkter, så disse bidrager til at belyse de overordnede problemstillinger – helt i tråd med prøveformen i kulturfagene. Undervejs i forløbet skal eleverne fx arbejde med spørgsmål som; kan det både være en styrke og en svaghed at have en tro? Og hvordan kan det at have en tro være henholdsvis frisættende og undertrykkende?

Eleverne arbejder gennem hele forløbet med at skabe sine egne videoproduktioner og tages på den måde alvorligt som aktive producenter og medskabere. 

Eventuelle spørgsmål kan rettes til: info@tromagtogmedier.dk 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *